Om oss

Selskapet

Ledende produsent av fôringredienser fra bærekraftig hav- og havbruksnæring

Scanbio Marine Group er etablert i Trondheim, Norge, med produksjonsanlegg i Bjugn og Lysøysund og transportfartøy langs norskekysten. Scanbio er en ledende norsk produsent av næringsrike fiskeproteinkonsentrater og fiskeoljer. Disse er verdifulle ingredienser innen akvakulturfôr, dyrefôr, og biodrivstoffmarkeder fra pelagisk-, hvitfisk- og lakse-biprodukter. Selskapets virksomhet adresserer den økende globale etterspørselen etter proteinbaserte ingredienser fra bærekraftige og fornybare kilder.

Bærekraft er en kjerneverdi for ScanBio. Ingen fisk fanges kun for å gå til produksjon av våre produkt.

Vår historie

En historie som begynte i 1909

om ScanBio

Det hele startet etter den ekstremt rike sildesesongen i 1909 der skipper Peter Jakobsen ikke kunne få solgt fangsten til salting på grunn av fiskens størrelse. Det var mye blod, svette og fare bak en fangst som ikke ga noe overskudd. Herr Jakobsen bestemte sammen med broren sin, at dette ikke skulle skje igjen. Så han utstyrte fiskefartøyet sitt med komfyr og presse, og hadde i 1910 den første flytende fiskemel- og oljefabrikken.

I mangel på teknologi, ble det meste av det flytende proteinet, kalt limvann, helt ut i havet i denne perioden. Under andre verdenskrig, etter omfattende Forskning og utvikling (FoU), ble en løsning funnet og patentert. Denne teknologien er i dag mye brukt i hele fiskemel- og fiskeoljeindustrien.

Management

Chief Executive Officer
Kamel Gabriel EL KHALOUI
Chief Financial Officer
Espen MÜLLER
Director Aqua Services Business Unit
Karsten HIMMELSTRUP
Director Ingredients Business Unit
Bartal DULAVIK
havbruksnæringen
Chief Operations Officer
Glenn ANDERSEN
Fabrikker og fartøy

Våre fabrikker ligger i Midt-Norge og flåten vår samler inn biprodukter fra fisk langs hele norskekysten.

ScanBio Ingrediens Bjugn produserer produktene våre som er beregnet på dyreernæring og ScanBio Ingrediens Lysøysundet produserer produkter til teknisk industri. Flåten består av 7 skip, inkludert vårt nye flaggskip, Scanbio Elida.

ScanBio

Redusering av karbonavtrykket vårt uten å ofre leveransen

ScanBio har investert i en ny generasjon ensilagefartøy som vil være de mest avanserte i bransjen. De blir en del av flåten vår i 2020 og 2021. De overholder de nyeste biosikkerhetsnormene og utnytter forbedret drivstoffeffektivitet og kvernekapasitet.